Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین، شکاف طبقاتی که نمود آن در عرصه اجتماع به‌ وضوح عیان است، مدارس را هم درگیر کرده است. آن هم در شرایطی که تحصیل تنها فرصت فرزندان طبقات ضعیف جامعه برای تحرک اجتماعی و رسیدن به آینده‌ای متفاوت است.

این روزها مسیر آموزش و یادگیری فرزندان طبقه قدرت و ثروت جامعه از مسیر فرزندان عامه مردم متفاوت شده است و مدارس خاص با خدمات آموزشی و فوق‌برنامه ویژه‌ای که برایشان تدارک دیده‌اند، مسیر موفقیت را برایشان سهل و تضمین می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بسیاری از دغدغه‌مندان نظام آموزشی معتقدند در حوزه آموزش باید «برابری» اجتماعی وجود داشته باشد. یعنی تمام دانش‌آموزان، از امکان برابری برای توسعه‌ استعدادها و مهارتهای خود در زمینه آموزش برخوردار باشند.

با وجود مدارس خاص از غیردولتی گرفته تا انواع خاص مدارس دولتی همچون شاهد، سمپاد و ... شرایط به‌گونه‌ای پیش رفته است که آموزش و تدریس باکیفیت به‌مثابه یک کالا قابل خریداری است و اگر خانواده‌ای به‌دنبال آموزش باکیفیت برای فرزندش باشد باید هزینه آن را بپردازد.

در این میان نظام آموزش و پرورش کشور نه‌تنها در تحقق آموزش رایگان بلکه در تأمین کیفیت مناسب نیز ناکام مانده و  زوج «شهریه ـ کیفیت» را جایگزین «اصل ۳۰ ـ کیفیت» کرده است.

نظام طبقاتی آموزش کشور و به حاشیه راندن مدارس دولتی عادی در شرایطی است که رهبر معظم انقلاب اسلامی ۱۱ شهریور ۹۹ در دیدار با مسئولان وزارت آموزش و پرورش متذکر شدند: باید سطح و کیفیت مدارس دولتی از لحاظ آموزشی و تربیتی به‌گونه‌ای شود که دانش‌آموزان احساس نکنند با تحصیل در این مدارس امکان قبولی آنها در کنکور کمتر است و خانواده‌ها نیز تصور کنند فرزندانشان را به یک جای بی‌پناه می‌فرستند.

وام ۳۰ میلیونی برای ثبت‌نام در مدارس غیردولتی

در این گزارش به شهریه مدارس غیردولتی پرداخته‌ایم که تحت تأثیر تورم حاکم بر وضعیت اقتصادی جامعه افزایش چشمگیری داشته است و پرداخت این شهریه دیگر در توان هر خانواده‌ای نیست و کار تا جایی پیش رفته است که احمد محمودزاده؛ رئیس سازمان مدارس غیردولتی خبر داده است: کمک‌هزینه تا سقف ۳۰ میلیون تومان برای شهریه مدارس، از طریق بانک‌های قرض‌الحسنه به خانواده‌های دانش‌آموزان اعطا می‌شود!

شهریه‌ ۳۵ میلیونی برای اول دبستان

برخی از شهریه‌های دریافتی مدارس غیردولتی که اتفاقاً جزو مدارس اسم‌ورسم‌دار در این حوزه نیستند از ۱۶ میلیون تومان برای پایه اول دبستان آغاز می‌شود و به ۳۰ تا ۳۵ میلیون تومان هم می‌رسد!

همچنین برخی مدارس به‌دلیل خدمات ویژه‌تر مانند استخر، ۳۸ میلیون تومان شهریه برای پایه اول دبستان دریافت می‌کنند!

البته این تنها روایتی از شهریه مدارس غیردولتی برای پایه اول دبستان در مناطق میانی پایتخت است، قطعاً رقم شهریه در مدارس مناطق بالاتر و همچنین دوره متوسطه بیشتر خواهد بود.

شهریه ۴۳ میلیونی! مگر چه‌کار می‌کنند؟

به‌عنوان مثال خانواده‌ای نیز با اعتراض به شهریه بالای مدارس غیردولتی می‌گویند: برای یک سال درس خواندن ۴۳ میلیون تومان شهریه می‌گیرند! مگر چه کار می‌کنند؟! اگر دانش‌آموز مشکل هم داشته باشد باز هم باید برایش معلم بگیریم.

۲۵ میلیون برای پیش‌دبستانی

همچنین برای دوره پیش‌دبستانی طبق بررسی‌ای که از یک مدرسه غیردولتی در غرب تهران داشتیم حدود ۲۵ میلیون تومان شهریه دریافت می‌کنند.

مادری که به‌دنبال ثبت‌نام فرزندش در پایه اول دبستان مدرسه‌ای غیردولتی است، می‌گوید: بعضی مدارس غیردولتی واقعاً خدمات آموزشی و فوق‌برنامه ویژه‌ای ارائه نمی‌دهند مثلاً اردو، استخر، زبان ندارند اما ۳۰ میلیون تومان شهریه دریافت می‌کنند و فقط مدعی‌اند "معلمان خوبی داریم"!

ناچاریم به مدارس غیردولتی کوچ کنیم

تا اینجا فقط روایتی از ارقام شهریه مدارس غیردولتی بازگو شد و ماجرا زمانی عجیب‌تر می‌شود که بگوییم برخی خانواده‌ها به‌دلیل شرایط نامناسب مدارس دولتی به‌سمت مدارس غیردولتی کوچ می‌کنند و شاید توان پرداخت شهریه را هم نداشته باشند اما می‌گویند چاره‌ای ندارند.

گویای این موضوع ماجرای خانواده‌ای است که به‌دلیل مشکل فرزند دبستانی خود در تمرکز که نیازمند توجه بیشتر معلم است اما جمعیت بالای دانش‌آموزان در کلاس درس مدارس دولتی این امکان را نمی‌دهد، مدرسه غیردولتی را حتی با وجود دشواری پرداخت شهریه انتخاب کرده‌اند.

مادر دیگری که فرزندش را در مدرسه غیردولتی با ۱۹ میلیون تومان شهریه پایه اول دبستان ثبت‌نام کرده است، می‌گوید: «به‌دلیل اینکه در مدرسه دولتی جمعیت دانش‌آموزان در کلاس درس بالاست، نظارت و توجه به دانش‌آموزان کمتر است. از سوی دیگر در مدارس دولتی به خانواده‌ها اجازه مطالبه نمی‌دهند. برای همین من مدرسه غیردولتی را انتخاب کردم.»

رهبر انقلاب سال ۹۵ در سخنانی تأکید کردند: سطح مدارس دولتی را بالا ببریم تا رغبت خانواده‌ها به این مدارس بیشتر بشود. این‌ که بین نظرات و مطالبات رهبر انقلاب، تصمیمات سیاست‌گذاران آموزشی کشور و وضعیت فعلی مدارس دولتی عادی چه تناسب و قرابتی وجود دارد به خوانندگان واگذار می‌شود.

بسیاری از فعالان حوزه عدالت آموزشی سال‌هاست نسبت به جداسازی و طبقه‌بندی دانش‌آموزان بر اساس پایگاه اجتماعی و سطح ثروت خانواده هشدار می‌دهند و آن را خدمت ویژه نظام آموزشی کشور به‌نفع ثروتمندان و صاحبان قدرت می‌دانند و می‌گویند: جداسازی‌ها که هم‌اکنون مشاهده می‌شود به‌نفع طبقات محروم نیست و تبعیض به‌نفع افرادی است که وضعیت اقتصادی مناسب و توانایی ذهنی خوبی دارند و کافی است یک حمایت و توجه به آنها شود تا پیشرفت خود را داشته باشند.

کد خبر 680443 منبع: تسنیم برچسب‌ها خبر مهم مدرسه و مدارس دانش آموز

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: خبر مهم مدرسه و مدارس دانش آموز میلیون تومان شهریه پایه اول دبستان مدارس غیردولتی مدرسه غیردولتی شهریه مدارس مدارس دولتی دانش آموزان خانواده ها خانواده ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۳۶۲۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همزمانی کنکور فرهنگیان با کنکور نوبت اول نقطه قوت است

ایسنا/مازندران استاد دانشگاه فرهنگیان گفت: همزمانی کنکور فرهنگیان با نوبت اول کنکور نقطه قوت است.

اسفندیار نظری در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به برگزاری مرحله اول کنکور انسانی که روز پنج شنبه ۶ اریبهشت برگزار شد و کنکور تجربی که فردا جمعه ۷ اردیبهشت انجام می‌شود، اظهار کرد: داوطلبان آزمون دانشگاه فرهنگیان را همزمان با کنکور سراسری پاسخ می‌دهند و ۳ دفترچه دریافت می‌کنند اما آزمون فرهنگیان یک مرحله‌ای و فقط در اردیبهشت برگزار می‌شود. 

این استاد دانشگاه گفت: دانش آموزان برای قبولی در کنکور اختصاصی دانشگاه فرهنگیان باید مجموعه ای از عوامل و امتیازات را دریافت کنند تا داوطلب به عنوان قبول نهایی معرفی شود و در این راستا تاثیر آزمون سراسری، ۱۵ درصد، آزمون اختصاصی تربیت معلم ۱۰ درصد، سوابق تحصیلی ۵۰ درصد و ارزیابی شایسته معلمی ۲۵ درصد است.

نظری در پاسخ به این سوال که همزمانی کنکور فرهنگیان با نوبت اول کنکور نقطه قوت است یا ضعف اظهار کرد: چون جذب در دانشگاه فرهنگیان ازمون تخصصی، عمومی و گزینش دارد کارخوبی است که تکلیف دانش اموز مشخص شود و تا خردادماه نتیجه به دانش اموز اعلام شده تا در تیر ماه تعیین تکلیف شوند.

وی افزود: دو مرحله‌ای بودن کنکور فرصت خوبی است و پس از اعلام نمرات خام و درصدها فرصت دوباره‌ای برای داوطلبان ایجاد می‌شود.

مدرس دوره‌های ضمن خدمت نومعلمان در دانشگاه فرهنگیان، با اشاره به اینکه تراز نمرات در قبولی تاثیر مهمی دارد، ادامه داد: تراز برای انتخاب رشته نباید زیر ۶ هزار باشد؛ تراز بر اساس نمرات معدل و سوالات کنکور است که پس از آن تراز نهایی برای قبولی اعلام می‌شود.

نظری در پاسخ به این سوال که دلیل سخت بودن ازمون شبه نهایی چه بود، گفت: دانش آموزی که در سوالات مفهومی دچار مشکل است در تست زدن هم با مشکل مواجه می‌شود، پس لازم است معلمان مهارت پاسخ دادن به سوالات تشریحی را به دانش آموزان بیاموزند.

وی به دانش‌آموزان توصیه کرد، فرصت طلایی امتحان نهایی را از دست ندهند و معلمان باید سبک تدریس را تغییر داده و دانش‌اموزان به جای کتاب تست، کتاب کار بخوانند.

مدرس دوره‌های ضمن خدمت نومعلمان در دانشگاه فرهنگیان، ادامه داد: کنکوری‌ها انتخاب رشته را بر اساس میزان استعداد، علاقه، توانایی و آینده شغلی انجام دهند.

نظری در پاسخ به این سوال، آیا علت عدم حضور دانش آموزان پایه دوازدهم در مدارس کاهش کیفیت آموزشی است؟ اظهار کرد: بزرگترین عامل افت تحصیلی حضور نیافتن دانش آموز در کلاس‌های درس است. در این راستا مدیران مدارس می‌توانند این مهم را مدیریت کنند به طور مثال، کلاس‌های ورودی پایه دوازدهم از ۱۵ اردیبهشت انجام شود، همچنین مدیران برای تابستان دانش‌اموزان نیز می‌توانند برنامه داشته و درس‌های سال‌های گذشته را تکمیل کنند نه اینکه تدریس سال دوازدهم تحصیلی را در تابستان آغاز کنند که این آسیب زننده است.

ضعف مدیران مدارس در برنامه ریزی

وی با تاکید بر اهمیت حضور دانش اموزان در کلاس درس افزود: غیبت دانش اموزان در پایه دوازدهم بیشتر در مدارس استعدادهای درخشان و نمونه دولتی به چشم می‌خورد؛ دانش آموزان پایه دوازدهم مدارس دولتی و شاهد بیشتر در کلاس‌ها شرکت می‌کنند و این تبعیض است.

این استاد دانشگاه گفت: وقتی برنامه‌ای اصولی برای دانش‌آموز وجود ندارد دانش آموز کلاس را ترک‌ می‌کند و این ضعف مدیران مدارس در برنامه ریزی است. همچنین معلمان می‌توانند به علت عدم حضور دانش اموز در مدرسه طبق مقررات عمل کرده و درس مورد نظر را حذف کنند و دانش آموزان باید این مسئله را جدی بگیرند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • گلایه والدین از افزایش سرسام آور شهریه مدارس غیرانتفاعی در رشت
  • تکلیف کلاسهای درس شلوغ مشخص شد ‌
  • شهریه مدارس غیردولتی، شفاف می‌شود؟!
  • ملاک‌های افزایش شهریه مدارس غیردولتی اعلام شد
  • ملاک‌های افزایش شهریه مدارس غیردولتی با رتبه‌بندی آنها
  • شهریه مدارس غیردولتی شفاف می‌شود
  • شهریه مدارس غیردولتی شفاف می‌شود/ جزئیات اجرای نظارت آنلاین
  • تمام مدارس غیردولتی استان کرمان شهریه‌های متفاوتی دارند
  • همزمانی کنکور فرهنگیان با کنکور نوبت اول نقطه قوت است
  • هوشمندسازی مدارس گناباد به ۲۰۰ کلاس درس ارتقا یافت